Ловен Туризъм

Ключът към удачния лов се явява търпението. – Джим Чайковски

Ловен Туризъм

Ключът към удачния лов се явява търпението. – Джим Чайковски

Една от най-древните дейности, познати на човечеството, безспорно е ловът. Някога той е осигурявал прехрана на обществото, а днес се е превърнал в занимание за отмора, близки срещи с природата и автентични преживявания.

VIP Assistance ви осигурява цялостна организация за едно незабравимо ловуване. Нашата мисия е да ви предложим приключение сред красивата българска природа, в което сме се погрижили за най-малките детайли, включително и традиционната българска кухня.

Нашата услуга не представлява “заплащане за убиване”. Ние организираме лов за Благороден елен, Диво прасе и Сръндак. Мястото е красивият Еленски Балкан, в частност Горско стопанство Гурково (ловна зона).

Ще бъдете настанени в автентичната хижа “Химик”, която се намира в сърцето на Еленския Балкан. Ако идвате от чужбина, можете да летите със самолет и да кацнете във Варна, а ние ще се погрижим за ескортирането ви до хижата. Пътят е по-малко от 2 часа, а ако идвате от София, транспортирането отнема около 3 часа.

Менюто е разнообразно и може да бъде автентично българско. Сутрешната закуска е богата и обилна, включвайки мекици, пържени филийки, баница, айрян, боза, фрешове или пък да отговаря на изискванията, които предварително сте задали.

Обядът е в гората и се приготвя на място от готвач, който идва специално за целта. Отново можете да избирате от специално меню и да ви бъде предоставен луксозен пикник буквално по средата на нищото. И това не е всичко: възможностите са наистина неограничени. Специално за вас можем да организираме жива музика с народни песни, класически изпълнения, гайди, можем да ви донесем модерно барбекю и дори столове с кожи и масивни маси, които да ви накарат да се почувствате като луксозни обитатели на едни отминали времена.

Вечѐрите също могат да бъдат традиционни или да приготвим за вас уловения през деня дивеч. При желание на гостите, вечерята може да се превърне в незабравимо парти с модерно осветление и впечатляваща жива музика.

Цялостното меню може да бъде съобразено с вашите желания, нужно е единствено да бъде потвърдено седмица по-рано.

За гостите на ловците и децата, които имат интерес към друг тип туризъм, различен от ловния, предлагаме маршрути по еко пътеки, за които можем да организираме преход или офроуд возене.

Минималният престой в хижа “Химик” е 2 дни.

А ето какво включва цялостната ни програма:

Лов :

Място: Еленски Балкан, Горско стопанство Гурково, ловна зона

2 Дни в Хижа Химик
Ловен водач

Ловен билет се предоставя от стопанството
Препариране на трофеите след улова
Отстрелване по ценоразпис

Изискват се: Лично оръжие, разрешително, предварителна резервация и най-вече хъс.

Какво и кога се лови в стопанството (Гурково ловна зона):

Гонка за прасета, сръндаци и благороден елен: 1 септември – 31 януари

Сръндаци: 1 май – 30 октомври

Гонка: 1 октомври -средата на януари

Диво прасе, мъжки глигани: Целогодишно

Гонките са по две на ден и минимум два дни.
Еленски лов с трофеи от 8-10кг.

Сутрин от 04:30 до 08:00/10:00
Следобяд от 16:00 до 20:00

Резервация: препоръчително ранно записване с предварителна заявка какво ще отстрелват ловците. На тази база се заплаща капаро между 40 и 50%

Предварително заявяване:

Транспорт от летището до хижа “Химик”

Ловни автомобили

Меню

Музикални желания

Луксозен обеден пикник в гората

Организиран преход по еко пътеки

Офроуд

Всякакви допълнителни желания, които гостите имат.

Отзиви

„Страхотно Обслужване“

VIP помощ е перфектният избор за Вашата почивка или VIP пътуване в България! Наскоро, аз използвах услугите си за VIP настаняване с луксозен транспорт и преводачески услуги. Беше страхотно преживяване за мен, благодаря ви, VIP помощ!

Пламен Найденов

„Oгромно, Благодаря“

„Бих искал да кажа огромно, Благодаря за вашата помощ и услуги в България. Радвахме се на луксозните автомобили и шофьори, които направиха пътуванията ни много гладки и всичко вървеше като часовник. Направихте визитата ни в Черно море наистина фантастично и вашите водачи помогнаха пътуването да стане незабравимо. Очакваме с нетърпение отново да използваме услугите Ви за следващото ни пътуване до българските планини и може б ще посетим пистите в Банско. Специална благодарствена дума към Славина, тя беше възхитителна и завладяваща. Винаги ще си спомним нашия страхотен обяд в Левант в този великолепен юнийски ден. Най-добри пожелания към  всички! “

Ник Левентис
Състезател шофьор и основател на
Strakka Racing
Великобритания

„Защо избрахме VIP Assistance!?“

„Ние предпочитаме хора, които мислят, като нас, но също така работим с хора, които
допринасят с повече, защото мислят иновативно. Така ние се развиваме и порастваме
заедно.“

Webit 2018

„Благодаря за успешният Лов!“

„Ловът на Дива Свиня е незабравимо забавление, а при вас изборът е отличен. Имате много добри гоначи и много животни. Само за час минаха много групи прасета с успях да хвана приличен трофей. Ще се върна скоро!“

Венециян Якимов